3 dividendaandelen die je levenslang kan aanhouden

Investeren in aandelen doe je bij voorkeur altijd voor de lange termijn. Het is namelijk vooral in die situatie dat je kan rekenen op de meest optimale rendementen. Voor verschillende aandelen gaat het echter nog een stapje verder. In het bijzonder voor dividendbeleggers geldt namelijk dat zij niet zelden verschillende dividendaandelen graag willen bijhouden voor altijd. Er wordt in die situatie dan ook vooral gespeculeerd op een aantrekkelijk dividend dat wordt uitbetaald.

Ben jij ook op zoek naar ’s werelds meest solide dividendaandelen die niet alleen op vandaag, maar ook in de toekomst met zekerheid een uitermate betrouwbaar onderdeel kunnen vormen van je portefeuille? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de inhoud van dit blogartikel. We stellen hier dan ook enkele van ’s werelds beste en tevens ook meest betrouwbare dividendaandelen in aan je voor.

Aan welke eisen moeten ‘levenslange’ dividendaandelen voldoen?

Wanneer je gaat investeren moet je altijd goed je eigen onderzoek doen. Enkel en alleen op die manier is het mogelijk om het risico zoveel mogelijk binnen de perken te kunnen houden. Dit geldt niet in het minst wanneer je op zoek bent naar aandelen van bedrijven die je levenslang vast zou kunnen houden. Dat is precies waar dit artikel over gaat. Wij gingen op zoek naar drie van ’s werelds beste aandelen die jij kan overwegen bij het samenstellen van een levenslange beleggingsportefeuille. Daarbij werd er rekening gehouden met verschillende eisen. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Het bedrijf moet over een solide marktpositie beschikken;
  2. Ze dient minimaal een dividendrendement van 2 procent te hebben;
  3. Er moet sprake zijn van een betrouwbare uitkering van het dividend;
  4. Het bedrijf moet haar dividend op frequente basis verhogen;

Dividendaandelen die erin slagen om aan de bovenstaande eisen te voldoen kunnen worden bestempeld als zeer betrouwbaar en interessant om vast te houden voor de zeer lange termijn. Het spreekt voor zich dat al deze verschillende aandelen zich kenmerken door een optimale betrouwbaarheid. De kans dat de genoemde aandelen uit deze lijst binnen de kortst mogelijke keren uit de markt zullen verdwijnen is dan ook nagenoeg onbestaande. Ben jij ook benieuwd geworden naar wat deze drie dividendaandelen nu precies zijn? Lees dan vooral snel verder!

Dividendaandeel 1: Johnson & Johnson

Eén van ’s werelds meest gerenommeerde farmaceutische ondernemingen is ongetwijfeld Johnson & Johnson. Bovendien staat dit bedrijf erom bekend over een ongelofelijk solide balans te beschikken waar menig aantal andere bedrijven alleen maar van kunnen dromen. Er zijn verschillende goede redenen aan te halen om een investering in Johnson & Johnson te overwegen. Het gaat hierbij dan onder meer om de volgende:

  • Johnson & Johnson is één van ’s werelds grootste farmaceutische bedrijven;
  • Het is één van de populairste dividendaandelen met een actueel dividendrendement van 2,5%;
  • Reeds 59 jaar op rij heeft het bedrijf een dividendverhoging aangekondigd;
  • De winst per aandeel stijgt reeds meer dan 20 jaar op rij;

Door de Coronacrisis is Johnson & Johnson uiteraard veelvuldig in het nieuws gekomen omwille van haar Coronavaccin. Dit gezegd hebbende is het zo dat de omzet van het bedrijf daar helemaal niet grotendeels van afhankelijk is. Er zijn dan ook heel wat gerenommeerde merken die toebehoren tot de portefeuille van het bedrijf. Denk hierbij concreet aan namen zoals:

  • Listerine;
  • Band-Aid;
  • Neutrogena;

Niet alleen biedt dit bedrijf een zeer betrouwbaar dividend aan, daarnaast kent het dividend ook een consequente groei. Dit betekent dat aandeelhouders het dividend dat ze ontvangen stelselmatig verder zien toenemen. Heel wat gerenommeerde experten zijn het er in ieder geval over eens dat dit zomaar bestempeld kan worden als één van de meest solide dividendaandelen die er op de beurs zijn terug te vinden.

Dividendaandeel 2: Coca-Cola

Het tweede dividendaandeel uit dit rijtje is Coca-Cola. Toegegeven, dit is nu niet bepaald een flitsend aandeel. Toch kan er worden vastgesteld dat er maar weinig andere bedrijven op deze planeet zijn terug te vinden met een dergelijke solide marktpositie als deze. Op moment van schrijven bezit het bedrijf maar liefst 200 verschillende merken. Daarnaast is het verantwoordelijk voor de productie van meer dan 3.500 verschillende dranken. Het gaat hierbij niet alleen om frisdranken, maar ook om:

  • Sappen;
  • Energiedranken;
  • Speciale waters;
  • Zuivelproducten;

Ondanks het feit dat Coca-Cola is uitgegroeid tot een honderd procent vaste waarde op de markt betekent dit niet dat er geen ruimte meer is voor verdere groei, in tegendeel. In het derde kwartaal van 2021 steeg de omzet bijvoorbeeld met 16 procent tot een niveau van maar liefst 10 miljard dollar. De winst per aandeel steeg daarbij met een indrukwekkende 41 procent. De groei was onder meer te danken aan het feit dat het merkaanbod in de Aziatische landen Japan en China sterk werd uitgebreid. Zo werd er onder meer een verbeterde versie gelanceerd van de Coca-Cola Zero Sugar.

Eén  van ’s werelds meest betrouwbare dividendaandelen

Voor heel wat beleggers die een portefeuille aanleggen met “levenslange aandelen” geldt dat ze ervoor kiezen om Coca-Cola daar eveneens in op te nemen. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen. Door deze onderneming wordt moeiteloos voldaan aan alle aangehaalde eisen uit de inleiding op deze pagina. Dit blijkt onder meer uit de volgende kenmerken of eigenschappen:

  • Het merk Coca-Cola bestaat al meer dan 100 jaar;
  • Coca-Cola staat bekend als een zogenaamde dividendkoning;
  • Het dividend is reeds meer dan 59 jaar op rij gestegen;

De bovenstaande eigenschappen zorgen er stuk voor stuk voor dat Coca-Cola absoluut een dividendaandeel is welke de moeite meer dan waard is om te overwegen bij het samenstellen van een levenslange beleggingsportefeuille.

Dividendaandeel 3: Nestlé

We hadden uiteraard nog ongelofelijk veel verschillende andere dividendaandelen op de derde plaats in dit artikel kunnen zetten. We hadden voor deze derde plaats echter twee concrete eisen, namelijk:

  1. Het moest een betrouwbaar bedrijf zijn met een lange staat van dienst;
  2. Omwille van diversificatie moest het gaan om een Europees bedrijf;

Met bovenstaande eisen evenals de aangehaalde eisen uit de inleiding in het achterhoofd kwamen we uit bij het bedrijf Nestlé. Dit is een Zwitsers voedingsmiddelenconcern dat haar hoofdkantoor heeft in Vevey. De oprichting van het bedrijf gebeurde door Henri Nestlé in het jaar 1866. Ze noteert aan de Zwitserse beurs onder de ticker “NESN”. Tal van verschillende bekende merken behoren toe aan dit bedrijf. Het gaat hierbij onder meer om:

  • Nestlé zelf (uiteraard);
  • Nescafé;
  • Nespresso;
  • Vittel;
  • Lion;
  • Friskies;
  • Herta;
  • Perrier;

Uiteraard zijn bovenstaande merken nog lang niet alles en vormen ze slechts een fractie van het volledige aanbod van het bedrijf. Verder beschikt Nestlé over een belang van 29,6 procent in ’s werelds grootste cosmeticabedrijf l’Oréal.  Ook dat is uiteraard een zeer sterke troef. Niet alleen de bedrijfsresultaten van de Zwitserse onderneming zijn indrukwekkend en betrouwbaar dat geldt ook voor haar dividend. Op moment van schrijven biedt het bedrijf een dividendrendement van 2,33 procent. Wie graag nog een zeer solide Europees dividendaandeel aan zijn of haar portefeuille wenst toe te voegen zou dus Nestlé zeker en vast in overweging kunnen nemen.


Disclaimer:
Niets uit dit artikel is bedoeld als beleggingsadvies. Doe altijd goed je eigen onderzoek vooraleer te investeren. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het is altijd mogelijk om een gedeelte van je inleg of zelfs je volledige inleg te verliezen. Wij zijn geen financieel adviseur. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *