Nestlé aandelen kopen

Nestlé is een Zwitsers voedingsmiddelenconcern waarvan haar hoofdkantoor is gevestigd in Vevey in Zwitserland. De oprichting van het bedrijf gebeurde in het jaar 1866 door Henri Nestlé. Hij was niet alleen de oprichter van Nestlé, daarnaast staat hij ook bekend als de uitvinder van oplosbare babyvoeding op basis van melk en granen. Dit product kan worden gebruikt als vervanger voor moedermelk. Een goede vriend van Henri Nestlé, namelijk Daniel Peter staat dan weer bekend als de uitvinder van de melkchocolade. Wil je graag Nestlé aandelen kopen? Dan ben je daarvoor aan het juiste adres op de Zwitserse beurs. Het Nestlé aandeel staat aan deze beurs genoteerd onder de ticker NESN.

Gevarieerd productaanbod

Het bedrijf Nestlé staat onder meer bekend omwille van haar zeer gevarieerde productaanbod. Het bedrijf produceert in eerste instantie natuurlijk (oplos)koffie, maar daarnaast staat ze ook bekend als producent van bronwater, bouillon, ijs evenals chocolademelk, ontbijtgranen, etc. Ook babyvoeding, allerhande farmaceutische producten evenals dierenvoeding behoort tot het assortiment van het bedrijf. In het jaar 2016 slaagde Nestlé erin om een omzet te realiseren van om en bij de 90 miljard CHF. Haar producten worden zo goed als wereldwijd verkocht.

Overeenkomst tussen Starbucks en Nestlé

Een belangrijke overeenkomst voor Nestlé werd afgesloten in mei van 2018. Samen met Starbucks werd namelijk overeengekomen dat Nestlé de Starbucks-producten gaat verkopen buiten de filialen van de koffieketen. De overeenkomst heeft wel uitsluitend betrekking tot verpakte producten en dus niet tot de kant en klare dranken. Voor dit recht heeft Nestlé éénmalig een vergoeding betaald van 7,2 miljard Amerikaanse dollar. Elk jaar dienen er wel royalty’s te worden betaald over de verkopen. De deal zorgde er eveneens voor dat er zo’n 500 medewerkers van Starbucks de overstap maakten naar Nestlé.

Bijzonder kwalitatief merkaanbod

Nestlé aandelen kopen betekent dat je als belegger kan rekenen op de meerwaarde die de verschillende merken van het bedrijf Nestlé met zich meebrengen… en dat zijn er nogal wat. Niet voor niets staat Nestlé bekend als één van ’s werelds belangrijkste (voedingsmiddelen)concerns. Enkele bekende merken die tot haar merkaanbod behoren zijn dan ook:

  • Nestlé;
  • Nescafé;
  • Vittel;
  • Smarties;
  • PowerBar;
  • Vittel;
  • Perrier;
  • San Pellegrino;

Nestlé aandelen kopen betekent dus dat je in één klap een enorme waarde aan je beleggingsportefeuille kan toevoegen. Verschillende van deze merken zijn er door de jaren heen in geslaagd om een geweldige marktpositie te verwerven. De kans dat deze positie zomaar binnen de kortste keren zal komen te verdwijnen lijkt ook zeer onwaarschijnlijk.

Stevige marktpositie door doelgerichte overnamestrategie

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen als investeerder in Nestlé heeft betrekking tot de stevige marktpositie waar de onderneming over beschikt. Deze marktpositie heeft ze onder meer verkregen door door de jaren heen tal van uitstekende overnames uit te voeren. Enkele overnames die meteen in het oog springen zijn bijvoorbeeld:

  • Perrier in het jaar 1992;
  • San Pellegrino in het jaar 1998;
  • Powerbar in het jaar 2000;
  • Mövenpick in het jaar 2003;
  • Pizza Business (van Kraft Foods) in 2010;
  • Pfizer Nutrition (van Pfizer) in 2012;

Al deze verschillende overnames hebben ervoor gezorgd dat de onderneming in één klap kon rekenen op verschillende (extra) voordelen. Niet alleen werd haar marktpositie namelijk verstevigd, daarnaast kon ze ook meteen rekenen op een veel gevarieerder productaanbod. Deze overnames hebben er mee voor gezorgd dat het bedrijf staat waar ze op vandaag staat.

Historische aandeelhouder van Alcon

In het verleden was Nestlé één van de belangrijkste aandeelhouders van Alcon. Dit bedrijf staat bekend als één van ‘de grootste medische bedrijven op deze planeet voor oog en gezicht. Deze aandelen pasten op dat ogenblik in de strategie van het voedingsconcern om een alles omvattende groep te worden. In het jaar 2007 werd er echter door Nestlé voor gekozen om een deel van haar belang te verkopen aan Novartis. Datzelfde bedrijf verkreeg ook het recht om de resterende aandelen van Nestlé in Alcon op termijn aan te kopen. Dit recht werd uitgeoefend door Novartis aan het begin van 2011. Hiermee kwam een einde aan het belang van Nestlé in Alcon.

Joint venture met l’Oréal

Op moment van schrijven beschikt Nestlé over een belang van 29,6 procent in ’s werelds grootste cosmeticabedrijf l’Oréal. Eén van de joint ventures die zijn ontstaan tussen Nestlé en l’Oréal luistert naar de naam ‘The Laboratoires Inneov’. Een andere joint venture die zich richt op dermatologie is deze die luistert naar de naam ‘Galderma’. Het belang van Nestlé in l’Oréal is uiteraard een belangrijke troef waar beleggers die Nestlé aandelen kopen op kunnen rekenen.

Nestlé aandelen kopen voor dividendbeleggers

Nestlé staat sinds jaar en dag bekend als één van Europa’s belangrijkste aandelen voor dividendbeleggers. Het bedrijf keert dan ook een betrouwbaar dividend uit. Het actuele dividendrendement is gelegen op 2,33 procent. Dat is misschien niet zeer hoog, maar het dividendrendement is betrouwbaar en wordt stelselmatig verhoogd. Voor investeerders die graag een Europees dividendaandeel willen toevoegen aan hun portefeuille is het zonder meer de moeite waard om een investering in Nestlé te overwegen. Doe uiteraard zoals steeds altijd eerst grondig je eigen onderzoek.

Waarom Nestlé aandelen kopen?

We kunnen best een aantal verschillende redenen aanhalen waarom Nestlé aandelen kopen interessant kan zijn. In eerste instantie is er haar status als betrouwbaar dividendaandeel. Het aantrekkelijke dividendrendement is in de praktijk dan ook zo goed als gegarandeerd. Dat is echter niet alles. Daarnaast heeft het Nestlé aandeel sinds haar introductie op de beurs een consequente groei doorgemaakt. Bekijk hiervoor maar even het onderstaande koersverloop.

Nestlé staat verder zoals reeds aangehaald op deze pagina ook bekend als één  van ’s werelds grootste en belangrijkste voedingsconcerns. Deze stevige marktpositie zorgt ervoor dat ze te allen tijde over een prima toekomstperspectief beschikt. Niet voor niets is dit aandeel sinds jaar en dag één van  de absolute top keuzes onder beleggers die willen investeren in Europese ondernemingen. Wie op zoek is naar een betrouwbaar aandeel, maar een weliswaar beperkte, maar wel vrij consequente groei zou zeker het innemen van een positie in Nestlé kunnen overwegen.

Waar Nestlé aandelen kopen?

Nestlé aandelen kopen is mogelijk bij verschillende online brokers. Het spreekt voor zich dat je hiervoor onder meer terecht kan bij de populaire broker DeGiro, maar ook bij BUX is het mogelijk om deze aandelen toe te voegen aan je portefeuille.