Instapklare woningen in Italië te koop vanaf slechts 7.500 euro

Steeds meer steden in Italië kijken naar particuliere investeerders om de verloedering aan te kunnen pakken. Dit geldt nu ook voor het stadje Biccari in de zuidoostelijke regio Apulië. In deze stad is het mogelijk om voor een klein budget zowel vervallen als gewoon leegstaande panden te kopen. In eerste instantie maakt ze het mogelijk om vervallen huizen aan te kopen. Deze huizen hebben een kostprijs van 1 euro. Je moet er echter rekening mee houden dat de aankoop van een dergelijk pand een verplichte renovatie met zich meebrengt. Opvallend, er zijn ook instapklare huizen te koop. De prijzen voor deze woningen beginnen ergens rond de…. 7.500 euro! Voor het merendeel van de huizen geldt evenwel dat ze over een prijskaartje beschikken van tussen de 10.000 en 13.000 euro… Nog steeds ongelofelijk betaalbaar natuurlijk.

Massale leegloop

De actie die werd opgezet door de plaatselijke burgemeester Gianfilippo Mignogna heeft als specifiek doel om te voorkomen dat Biccari uitgroeit tot een spookstad. De plek wordt reeds verschillende jaren geteisterd door een leegloop. Dit als gevolg van het feit dat mensen de keuze maken om te verhuizen op zoek naar een (nieuwe) job. De uittocht heeft stevig haar tol geëist. Het stadje bereikte haar absolute piek tijdens de jaren ’50 toen er nog zo’n 5.000 mensen woonden. In een interview met CNN gaf Mignogna recent het volgende aan:

“Op dit ogenblik zijn we nog slechts met 2.000 inwoners. De lokale bevolking blijft er voor kiezen om de stad te verlaten. Hoewel de meesten er in eerste instantie voor kozen om weg te gaan kwamen ze tijdens de zomermaanden terug. Dat is nu niet langer het geval. Dit heeft er voor gezorgd dat heel wat bewoonbare huizen leeg zijn komen te staan. Bovendien dreigen ze in de vergetelheid te belanden. Nog niet zo lang geleden liep ik door het oude centrum. Het viel mij daarbij op hoeveel kleine woningen er in perfecte staat verkeren, maar reeds vele jaren leeg staan. Er mag dan wel een bordje te huur of te koop staan, er is gewoon helemaal niemand die het ziet. Ik heb daarom contact opgenomen met de eigenaars met de vraag om ze meteen te verkopen.”

In het bijzonder tijdens de middeleeuwen kende Biccari een gouden periode. In die tijd beschikte de plaats ook over een versterkte omwalling. Op vandaag is daar helaas bijna niets meer van over. Aan de ingang van de stad bevindt er zich wel nog een toren waar met de nodige regelmaat tentoonstellingen in worden gehouden. De plaats beschikt in de omgeving wel over verschillende wandelpaden die je kennis laten maken met de behoorlijk idyllische omgeving die zich hier heeft ontvouwen. Let wel, de omgeving van deze plaats staat er om bekend over een behoorlijk ruw en wild karakter te beschikken. Niet voor niets tref je hier zonder al teveel moeite nog wolven en wilde zwijnen aan.

Meer dan 100 leegstaande panden

Op dit ogenblik zou er sprake zijn van ongeveer een dozijn aan vervallen huizen die te koop zijn voor een prijs van 1 euro. Er zouden ook ongeveer 20 instapklare woningen per direct op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Ben jij wel te vinden voor het aankopen van een vervallen woning? Dan dien je naast de 1 euro ook een borgsom te betalen van ongeveer 3000 euro. Het is namelijk zo dat het aankopen van een vervallen huis voor 1 euro uitsluitend mogelijk is wanneer je akkoord gaat met het voltooien van de werken binnen een periode van drie jaar. Indien je aan deze voorwaarde weet te voldoen zal je de borgsom van 3000 euro uiteraard terugkrijgen. In tegenstelling tot verschillende andere Italiaanse steden heeft men in Biccari reeds aangegeven deze termijn graag zonder gevolgen te willen verlengen wanneer blijkt dat de renovatie reeds goed op gang is gekomen.

Interesse om een huis te kopen in Biccari?

Ben jij wel te vinden voor een beetje avontuur en zou je dan ook graag één van de aangeboden woningen in Biccari willen aankopen? Foto’s evenals plattegronden van de verschillende eigendommen zullen binnenkort te bekijken zijn op de website van de gemeente. Geïnteresseerden hebben echter ook altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met de burgemeester van de plaats. Dit is mogelijk door een e-mail te sturen naar sindaco@comune.biccari.fg.it.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *