Bitcoin schiet naar recordhoogte door investering van Tesla

Elon Musk, topman achter het bedrijf Tesla heeft zich reeds meermaals positief uitgesproken over bitcoin en verschillende andere cryptocurrencies. Onder deze munten zat zelfs het populaire dogecoin. Niemand had echter kunnen durven vermoeden dat het bedrijf van Musk op korte termijn ook een grote investering zou doen in de nummer één virtuele munt van de wereld. Toch is dat wel degelijk wat er is gebeurd. In januari heeft het bedrijf namelijk een investering gedaan van zomaar even anderhalf miljard dollar in de cryptomunt.  Dit is omgerekend zo’n 1,25 miljard euro. De investering blijkt uit een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Investering van 1,5 miljard dollar in bitcoin

Tesla topman Elon Musk heeft zich via social media reeds meerdere malen positief uitgesproken over bitcoin en verschillende andere cryptomunten. Niet zelden zorgden zijn uitspraken er dan ook voor dat de koers van de nummer één cryptomunt een mooie stijging liet optekenen. Dat geldt op moment van schrijven overigens ook voor dogecoin. Verschillende tweets stuwden de “cryptocurrency van het volk” dan ook naar een nieuwe all time high. Op moment van schrijven is er dan ook sprake van een koers van 0,07997 dollar.  De bitcoin-prijs laat op moment van schrijven een waarde optekenen van 43.399,17 dollar. Daarmee komt de 44.000 dollar sterk in zicht.

Het was eind januari toen Elon Musk zonder verdere uitleg een behoorlijk cryptische boodschap plaatste op Twitter. Musk besloot op dat moment namelijk om het algemene bijschrift van zijn profiel aan te passen naar #bitcoin. Daarnaast stuurde hij vervolgens ook een tweet de wereld in waarin hij aangaf dat het “achteraf gezien onvermijdbaar was”. Wat hij daar precies mee bedoelde bleek lange tijd onduidelijk. Daar is nu dan verandering in gekomen.

Tesla

Update over investeringsbeleid

Het bedrijf Tesla heeft de aankondiging de wereld ingestuurd naar aanleiding van een update over haar investeringsbeleid. Het bedrijf heeft de beslissing genomen om naar liquide middelen te gaan diversifiëren. Het is daarbij vooral op zoek naar meer flexibiliteit. Het nieuws is natuurlijk een belangrijke aankondiging voor bitcoin en dat bleek ook meteen uit de koers. De koerswaarde van bitcoin schoot dan ook gelijk met zomaar even 14 procent omhoog.

Tesla gaat bitcoin ook accepteren als betaalmiddel

Er is echter nog goed nieuws voor de bitcoin. Niet alleen heeft Tesla namelijk een behoorlijke investering gedaan in de cryptomunt, daarnaast gaat het bedrijf de cryptomunt ook accepteren als betaalmiddel voor de aankoop van een elektrische auto van het bedrijf.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *