Coinbase aandeel lanceert vandaag op de NASDAQ

Reeds geruime tijd wordt er uitgekeken naar vandaag, woensdag 14 april 2021. Er is de voorbije maanden en eigenlijk het voorbije jaar in haar totaliteit bijzonder veel opwinding geweest op de beurs. Toch is ook vandaag wederom een belangrijk moment. Voor het eerst ooit wordt een cryptobedrijf namelijk opgenomen op een reguliere beurs. De Amerikaanse NASDAQ beurs opent haar deuren om 15h30 Nederlandse & Belgische tijd en zal dat onder meer doen met het Coinbase aandeel met de ticker ‘COIN’.

Opwinding bij traditionele evenals crypto-investeerders

De directe notering die Coinbase krijgt op de beurs is er in geslaagd om opwinding te veroorzaken bij twee verschillende soorten investeerders. Niet alleen crypto-investeerders kijken namelijk uit naar de listing, dat geldt ook voor de traditionele investeerders en dat is toch best bijzonder. De notering is reeds verschillende maanden niet uit het nieuws weg te slaan. De notering van Coinbase aan de Nasdaq zou ook zomaar het begin kunnen betekenen van een gloednieuwe trend. Als de beursgang goed verloopt en er voldoende interesse voor blijft bestaan is de kans dan ook niet onaanzienlijk dat nog maar crypto gerelateerde bedrijven er voor zullen kiezen om richting de beurs te trekken.

Referentieprijs van 250 dollar per Coinbase aandeel

Coinbase trekt naar de beurs onder de ticker ‘COIN’ en heeft een referentieprijs meegekregen van 250 dollar. De referentieprijs van het Coinbase aandeel werd bepaald door standaard regulering. Dit is de normale gang van zaken wanneer er niet op een particuliere wordt gehandeld. Coinbase heeft in haar totaliteit ook een waardering gekregen van 90 miljard dollar. Dit bedrag is gebaseerd op privéverkopen die eerder reeds hebben plaatsgevonden.

Aanzienlijke invloed binnen de cryptowereld

De oprichting van Coinbase vond plaats in het jaar 2012. Door de jaren heen is ze uitgegroeid tot één van de belangrijkste beurzen of partijen binnen de cryptowereld. Telkens wanneer Coinbase er voor kiest om een nieuwe cryptovaluta in haar aanbod op te nemen oefent dit dan ook doorgaans een mooie invloed uit op de actuele koers van die coin. Op moment van schrijven heeft Coinbase dan ook zo’n slordige 43 miljoen geregistreerde gebruikers in haar klantenbestand zitten. Tijdens het eerste kwartaal van 2021 slaagde de beurs er bovendien in om haar omzet van heel 2020 te verdubbelen. Behoorlijk indrukwekkend!

Koersdoel voor Coinbase aandeel van 440 dollar?

Het is vooral uitkijken naar wat de koers van COIN gaat doen. Ondertussen zijn er uiteraard tal van verschillende verwachtingen van analisten gepubliceerd die proberen om een blik te werpen op de toekomst. De meest positieve verwachtingen stellen dat het Coinbase aandeel zomaar zou kunnen verdubbelen in prijs dit jaar. Of deze verwachtingen al dan niet zullen worden ingelost zal de (nabije) toekomst duidelijk moeten maken. Eén ding staat in ieder geval wel vast, woensdag 14 april 2021 wordt een historische dag voor de beurs en voor de cryptowereld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *