Twitter komt met fooisysteem en ondersteuning voor Bitcoin

Twitter heeft bekend gemaakt dat ze het voor de gebruikers van haar platform mogelijk gaat maken om eenvoudig betaallinks aan hun tweets evenals aan hun profiel toe te vogen. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om fooien van volgers te ontvangen. Bovendien heeft Twitter ook bekend gemaakt dat het de mogelijkheden gaat onderzoeken om gebruikers de mogelijkheid te bieden om NFT’s weer te geven op hun profiel.

Bovenstaande informatie is afkomstig uit een blog die werd geschreven door het hoofd productontwikkeling bij Twitter, namelijk Esther Crawford. In de blog staat te lezen wat nu precies de bedoeling is van het gloednieuwe fooisysteem.

Op het ogenblik dat gebruikers beschikken over een favoriet account bestaat de kans dat ze daarvoor hun waardering zullen willen uiten. Door gebruik te maken van het fooisysteem wordt het dan mogelijk om een bepaalde financiële bijdrage te geven aan de houder van het account. Deze gloednieuwe functie zou in de komende dagen worden uitgerold en zou beschikbaar zijn voor alle gebruikers van het platform.

Koppeling met verschillende betaalsystemen

Op het moment dat een gebruiker de keuze maakt om het fooisysteem te activeren verschijnt er in de bio een icoontje dat aangeeft dat het account in kwestie fooien kan ontvangen. In eerste instantie zullen er negen verschillende betaalsystemen gekoppeld kunnen worden. Het gaat hierbij onder meer om de platformen:

  • GoFundMe;
  • Patreon;

De transactie die men wenst uit te voeren kan vervolgens binnen de omgeving van de applicatie van Twitter worden uitgevoerd. Twitter heeft bovendien ook nog meegegeven dat er voor het verwerken van dergelijke betalingen geen transactiekosten aangerekend zullen worden.

Betalingen met Bitcoin via Strike

Niet alleen zal het fooisysteem beschikken over een koppeling met verschillende betaalsystemen waarmee een betaling in de lokale valuta kan worden afgehandeld. Daarnaast zal Twitter ook betalingen in Bitcoin accepteren. Dit gebeurt via Strike. Ook voor gebruikers die liever geen gebruik willen maken van Strike zijn er echter mogelijkheden om alsnog een fooi in Bitcoin te kunnen ontvangen. Het wordt namelijk ook mogelijk om gewoon een Bitcoinadres toe te voegen aan het profiel. Hierdoor kan er direct een bepaalde fooi in Bitcoin worden ontvangen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *