Deze twee REIT’s betalen je een maandelijks dividend

Investeren in één of meerdere zogenaamde REIT’s is tegenwoordig ontzettend populair. De vastgoedmarkt bewijst sinds jaar en dag dat ze één van de meest solide markten is die er bestaan. Ondanks het feit dat ook vastgoed natuurlijk pieken en dalen kent moet het gezegd dat ze op termijn altijd een interessante meerwaarde weet te creëren. Door te investeren in één van de verschillende REIT’s die er bestaan kan je als belegger rekenen op niet één, maar wel op twee voordelen. Op dit vlak kan je concreet denken aan de volgende voordelen:

  1. Je kan op een toegankelijke manier beleggen in de vastgoedmarkt;
  2. Je kan profiteren van een interessant dividend dat soms zelfs maandelijks wordt uitbetaald;

De bovenstaande twee voordelen zijn voor veel mensen voldoende om te overwegen om te gaan investeren in een REIT. Ben jij dat ook van plan? Zou je bovendien graag kennis willen maken met enkele van de mogelijks beste namen die er op dit vlak op de markt zijn terug te vinden? Wij hebben twee potentieel interessante REIT’s voor je uitgezocht die maandelijkse dividenden uitbetalen en bovendien over een uitstekende reputatie beschikken.

Wat zijn REIT’s?

Vooraleer we dieper ingaan op de twee REIT’s waar we je in dit artikel kennis mee willen laten maken is het natuurlijk goed om te weten wat een REIT is. In het bijzonder voor beginnende beleggers is dit interessant. De kans bestaat namelijk dat zij zich nog niet helemaal bewust zijn van de mogelijkheden die dergelijke bedrijven voor investeerders met zich meebrengen. Concreet beschikt een real estate investment trust over de volgende kenmerken:

  • Een REIT moet (minstens) 75 procent van haar vermogen investeren in onroerend goed;
  • De belangrijkste inkomstenbron van een REIT zijn periodieke huurinkomsten;
  • Ongeveer 90% van het belastbare inkomen moet worden uitgekeerd aan aandeelhouders;

Bovenstaande zorgt ervoor dat er op een toegankelijke manier kan worden geïnvesteerd in een bedrijf direct gelinkt aan de vastgoedmarkt. Voor heel wat kleine(re) beleggers geldt dat zij niet over het vermogen beschikken om zomaar één of meerdere panden aan te kopen. Dat hoeft ook niet. Door te investeren in een REIT geniet je toch van blootstelling aan de vastgoedmarkt. Omdat REIT’s verplicht zijn om het overgrote merendeel van hun belastbare inkomen uit te betalen aan aandeelhouders ben je bovendien ook altijd verzekerd van een lekker aantrekkelijk dividendrendement.

Beleggen in industrieel vastgoed met STAG Industrial (STAG)

De eerste van twee REIT’s die we op deze pagina aan je voor willen stellen luistert naar de naam STAG Industrial met ticker ‘STAG’. Voor dit real estate investment trust geldt dat ze zich hoofdzakelijk richt op industrieel vastgoed. Dat heeft ze geen windeieren gelegd, in tegendeel. De strategie die door STAG Industrial sinds jaar en dag wordt gehanteerd is duidelijk. Ze is namelijk vastbesloten om de koopjes te vinden welke zich net onder de duurste locaties bevinden. Op deze manier wordt er gekozen voor locaties die op dat ogenblik nog over een ondergewaardeerd karakter beschikken. Door op deze manier te investeren verzekert deze REIT zich concreet van twee verschillende voordelen, namelijk:

  1. Ze koopt waardevol vastgoed voor een degelijke prijs welke een mooie meerwaarde kan realiseren;
  2. Het is mogelijk om te kunnen rekenen op stijgende huurinkomsten uit het vastgoed;

De strategisch uitgekozen locaties hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat STAG Industrial enkele zeer grote bedrijven tot haar klanten mag rekenen. Het gaat hierbij onder meer om e-commercegigant Amazon. Ook Ford staat echter om bekend een grote klant te zijn van deze REIT. Onder meer tijdens de Coronacrisis is duidelijk geworden dat de klanten van STAG Industrial doorgans ook weinig problemen ondervinden om hun vaste huurlasten te kunnen betalen. Ook dat is natuurlijk mooi meegenomen en zeer belangrijk voor mensen die willen gaan beleggen in een bepaalde REIT.

Maandelijks dividend van STAG Industrial (STAG)

Op moment van schrijven geldt voor STAG Industrial (STAG) dat ze haar investeerders een dividendrendement aanbiedt van 3,57 procent. Dat is aanzienlijk hoger dan het dividendrendement van de S&P 500 welke op moment van schrijven slechts rond de 1,30 procent bedraagt. Bovendien wordt het dividend van STAG Industrial maandelijks uitbetaald. Dit zorgt ervoor dat niet alleen investeerders die blootstelling willen aan de vastgoedmarkt in deze REIT willen investeren. Ook zij die op zoek zijn naar een manier om hun passief inkomen te verhogen kunnen daarvoor kijken in de richting van dit bedrijf.

Realty Income (O), misschien wel de beste REIT op de markt

De tweede REIT waar we het op deze pagina over willen hebben is Realty Income (O). Er zijn ongelofelijk veel redenen aan te halen waarom deze onderneming door de jaren heen zo populair is geworden. In eerste instantie heeft ze een ongelofelijk lange track record. Realty Income werd dan ook reeds opgericht in het jaar 1969. Sinds dat moment heeft ze elke maand trouw dividend uitbetaald aan haar investeerders. Dat is echter niet alles. Daarnaast geldt voor deze REIT eveneens dat ze reeds meer dan 24 jaar lang haar dividend stelselmatig verhoogt. Sinds het jaar 2020 maakt het bedrijf dan ook deel uit van de S&P 500 Dividend Aristocrats index. Enkele kenmerken waar je op moment van schrijven bij deze REIT op kan rekenen zijn de volgende:

  • Realty Income (O) beschikt over een portefeuille bestaande uit meer dan 6500 verschillende panden;
  • De panden van dit bedrijf bevinden zich in 49 staten;
  • Het vastgoed bevindt zich in 51 verschillende sectoren;

Met bovenstaande kenmerken zijn reeds enkele belangrijke troeven uitgesproken. Realty Income (O) staat in de praktijk immers bekend als één van de meest veelzijdige REIT’s die er op de markt zijn terug te vinden. De verschillende sectoren waarin het vastgoed zich bevindt zorgen ervoor dat een eventuele tijdelijke tip in een bepaald type vastgoed perfect kan worden opgevangen. Wanneer we de eigendommen van Realty Income onder de loep gaan nemen zien we dan ook dat ze niet alleen supermarkten en restaurants bezit, maar ook bijvoorbeeld retail vastgoed evenals sportscholen, bioscopen en ga zo maar door. De solide bedrijfsvoering waar deze onderneming over beschikt zorgt ervoor dat heel wat investeerders elke maand een vast bedrag inleggen in deze REIT. Dit uiteraard onder meer met als doel om hun passief inkomen bijvoorbeeld een aardig duwtje in de rug te kunnen geven.

Maandelijks dividend van Realty Income (O)

Het dividend dat door Realty Income maandelijks wordt uitbetaald staat er algemeen om bekend uitermate betrouwbaar te zijn. Dat blijkt ook uit het haast ongelofelijke track record dat ze heeft weten te realiseren. Op moment van schrijven geldt voor Realty Income dat ze haar investeerders voorziet van een dividendrendement van een indrukwekkende 4,21 procent. Dat is significant hoger in vergelijking met het dividendrendement van 1,30 procent dat wordt aangeboden door de S&P 500. Bovendien wordt het dividend ook nog eens stelselmatig verhoogd. Realty Income heeft er inmiddels voor gekozen om de naam The Monthly Dividend Company te laten registreren. Dit bewijst dat ze vastbesloten is om niet alleen op vandaag, maar ook in de toekomst betrouwbare, maandelijkse dividenden uit te blijven betalen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *