Passief inkomen verdienen met Bitcoin bij Bitvavo

Kan je passief inkomen verdienen met Bitcoin? Het is een belangrijke vraag die door veel mensen wordt gesteld die van plan zijn om te investeren in Bitcoin voor de lange termijn. Deze vraag dringt zich steeds meer en meer op omdat velen helemaal niet van plan zijn om hun holdings in BTC te verkopen. Heel wat mensen zien er dan ook een mooi appeltje voor de dorst in voor het moment dat ze bijvoorbeeld de pensioenleeftijd hebben bereikt. Het probleem dat zich echter stelt is dat het zo wel erg lang wachten wordt vooraleer je een bepaald rendement kan verzilveren. Dat moet toch anders kunnen? Zeker.

Verschillende partijen bieden hun gebruikers de mogelijkheid om Bitcoin te staken. Dit ondanks het feit dat deze cryptovaluta uiteraard geen gebruik maakt van het Proof of Stake algoritme. Je kan hiervoor zelfs gebruikmaken van de diensten van een Nederlandse broker. Hoe dat precies in zijn werk gaat ontdek je in dit artikel.

Waarom zou je passief inkomen willen verdienen met Bitcoin?

Traditionele investeerders of beleggers weten passief inkomen reeds lange tijd naar waarde te schatten. Volgens heel wat gerenommeerde financiële experten vormt het realiseren van passieve inkomstenstromen dan ook een cruciaal gegeven richting financiële onafhankelijkheid. Hier valt zeker iets voor te zeggen. Wanneer je voor elke euro die je verdient hard moet werken is de kans dat je ooit financieel onafhankelijk zal worden behoorlijk klein. Gelukkig bestaan er tegenwoordig voldoende mogelijkheden om passieve inkomsten te realiseren. Eén van deze mogelijkheden is dus Bitcoin.

Dit klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd. Hoe kan je nu namelijk passief inkomen verdienen met Bitcoin als ze niet over het Proof of Stake algoritme beschikt? De tijd dat een cryptomunt dit algoritme moest hebben om ze te kunnen staken ligt reeds ver in het verleden. Neem nu bijvoorbeeld de Nederlandse broker Bitvavo. Zij koos ervoor om haar gebruikers de mogelijkheid te bieden om passief inkomen te realiseren met hun cryptocurrencies. Dit geldt niet voor alle cryptovaluta’s. Enkele coins die je bij deze partij kan staken zijn onder meer:

Bovenstaand lijstje is lang niet compleet. Dit zijn slechts enkele van de vele coins die je bij deze betrouwbare broker kan staken. Op het ogenblik dat je dit doet zal je kunnen vaststellen dat er op periodieke basis een bepaalde vergoeding aan je account zal worden toegevoegd. Je genereert dus extra inkomsten zonder dat je daar iets meer voor hoeft te doen dan gewoon je cryptocurrencies aanhouden in de (online) wallet van Bitvavo.

Wat maakt passief inkomen verdienen met Bitcoin zo interessant?

Er bestaan in de praktijk verschillende redenen waarom het verdienen van passief inkomen met Bitcoin interessant kan zijn. In eerste instantie is het zo dat je voor dit inkomen niets hoeft te doen. Vroeger was het zo dat mensen ervoor kozen om hun BTC aan te houden in wallets die helemaal geen opbrengsten wisten te generen. Dat had als gevolg dat ze uitsluitend een bepaald rendement op hun investering wisten te behalen op het moment dat ze Bitcoin verkochten. Dat is op vandaag echter voor velen geen optie meer. Zij zijn er zich namelijk van bewust dat de nummer één cryptovaluta wel eens een zeer schaarse asset zou kunnen worden. Bovendien heeft het koersverloop reeds duidelijk gemaakt dat er over de lange termijn veelal een meer dan significant rendement kan worden gerealiseerd met Bitcoin.

Bitcoin staken bij Bitvavo zorgt er in de praktijk voor dat je kan profiteren van het beste van twee werelden. In eerste instantie kan je immers je BTC gewoon aanhouden tot op het moment dat je ze echt wenst te verkopen. Wanneer dat dan ook mag zijn. Tijdens de periode dat je de munt aanhoudt zal je periodieke inkomsten genereren die ook nog eens stelselmatig zullen toenemen. Net zoals geldt voor de inkomsten die je kan ontvangen uit bijvoorbeeld dividenden is het namelijk zo dat je ook bij passieve crypto inkomsten kan rekenen op het zogenaamde rente-op-rente effect. Dit effect treedt op na verloop van tijd. De uitkeringen die je ontvangt  gebeuren immers in dezelfde cryptovaluta. Dit betekent concreet dat bijvoorbeeld je holdings in BTC na verloop van tijd zullen toenemen. Naargelang dit gebeurt zullen ook de nieuwe passieve inkomsten hoger oplopen. Zo zal je passieve inkomstenstroom dus stelselmatig verder aandikken.

Ook passief inkomen verdienen met je Bitcoin? Het kan bij Bitvavo!

Beschik je reeds over een account bij Bitvavo? Ga er dan niet zomaar vanuit dat je automatisch je cryptocurrencies gaat staken. Vooraleer je kan staken dien je deze functie namelijk te activeren. Dat kan zeer eenvoudig en bovendien ook helemaal gratis. Hoe je daarvoor te werk gaat is als volgt:

  1. Login bij Bitvavo;
  2. Klik rechtsboven op je naam en klik vervolgens op “instellingen”;
  3. Scrol helemaal naar onderen tot je onder “accountinstellingen” ook “staking” ziet staan;
  4. Zorg ervoor dat je deze functie inschakelt en vergeet je voorkeur niet op te slaan;

Van zodra je bovenstaande hebt gedaan heb je verder geen omkijken meer naar je staking. Alles verloopt vanaf nu dan ook geheel automatisch. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om je cryptocurrencies te kunnen staken? Beschik je nog niet over een account bij Bitvavo? Dan kan je er altijd eentje aanmaken door op onderstaande knop te klikken. Eenmaal je account is aangemaakt kan ook jij beginnen met het verzamelen van passieve inkomsten met Bitcoin en andere cryptocurrencies!

Direct Bitcoin kopen bij Bitvavo

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *