DeGiro verlaagt tarieven voor transacties in turbo’s

DeGiro is ongetwijfeld één van de populairste brokers van Nederland en België. Heel wat beleggers kiezen ervoor om een beroep te doen op de diensten van deze broker omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is er natuurlijk het gebruiksvriendelijke platform, maar daarnaast zijn er ook de zeer scherpe tarieven. De combinatie van deze twee factoren zorgt ervoor dat DeGiro zowel voor beginnende als voor meer ervaren beleggers een goede keuze kan zijn.

Lagere tarieven, maar beperkt aanbod in turbo’s

Haar reputatie als goedkope broker heeft DeGiro in een recent verleden nog eens extra in de verf gezet. Toen raakte namelijk bekend dat ze commissievrij handelen in Amerikaanse aandelen aan ging bieden. Daar blijft het echter niet bij. Nu komt deze broker opnieuw met interessant nieuws op de proppen. DeGiro heeft immers bekend gemaakt dat ze nu ook de tarieven in turbo’s gaat verlagen. Keerzijde van de medaille is wel dat het aanbod vrij beperkt is.

Aanklacht van broker Lynx

In november van vorig jaar raakte bekend dat DeGiro commissievrij handelen zou gaan aanbieden in Amerikaanse aandelen. Het gevolg van deze keuze was dat beleggers geen commissie meer moesten betalen, maar wel zogenaamde externe handelingskosten. Deze kosten bedragen 0,50 euro per transactie. Daarnaast is het ook zo dat de valutakosten zijn verhoogd. Het gevolg van deze nieuwe werkwijze was weliswaar dat beleggers voordelig, maar nog steeds niet kosteloos konden beleggen in Amerikaanse aandelen.

Voor de broker Lynx was bovenstaande voldoende om naar de Reclame Code Commissie te stappen. Zij vond de gebruikte term ‘commissievrij handelen’ namelijk misleidend. Dat tot groot ongenoegen van de CEO van DeGiro, namelijk Chahrour.

Lagere kosten voor een transactie in turbo’s bij DeGiro

Met ingang van 10 januari 2022 heeft DeGiro ervoor gekozen om de commissie voor een transactie in turbo’s te verlagen van 2 euro naar 0,50 euro. Dit geldt echter uitsluitend voor de turbo’s van BNP Paribas en Société Générale. Natuurlijk is deze prijsverlaging mooi meegenomen, alleen betekent dit helaas dat turbo’s van andere aanbieders niet langer verkrijgbaar zijn via hun platform. Bovendien is er nog een niet onbelangrijk aandachtspunt.

De turbo’s van eerder genoemde partijen zullen immers niet meer verhandelbaar zijn via de Euronext. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd over-the-counter handelsplatform.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *