Fractionele aandelen kopen bij BUX Zero

We zullen je meer dan waarschijnlijk niets nieuws vertellen wanneer we je zeggen dat elk aandeel over haar eigen specifieke waarde beschikt. Wanneer je wenst te investeren in een bepaald bedrijf door middel van diens aandelen zal je als belegger bereid moeten zijn om de aangegeven aandelenprijs te betalen. Echter geldt voor verschillende bedrijven dat de prijs van hun aandeel door de jaren heen behoorlijk stevig is opgelopen. Dit geldt bijvoorbeeld op moment van schrijven voor een aandeel als Amazon. Dit aandeel noteert op moment van schrijven tegen een waarde van om en bij de 2.786 dollar.

Deze hoge aandelenprijs heeft als gevolg dat vooral de kleinere beleggers de nodige moeite ondervinden met het aankopen van deze aandelen. Gelukkig bestaat er daar een interessante oplossing voor. Het is namelijk in de praktijk ook mogelijk om zogenaamde fractionele aandelen te kopen. Dit zijn stukjes van een aandeel die het mogelijk maken om toch een bepaalde positie in te kunnen nemen in een bepaald bedrijf. Wil jij graag meer te weten komen over fractionele aandelen kopen bij BUX Zero? Dan moet je, je zeker even verdiepen in dit interessante blogartikel.

Wat zijn fractionele aandelen?

Zoals de informatie uit de inleiding van dit blogartikel reeds heeft aangegeven geldt voor fractionele aandelen dat ze eigenlijk kleine stukjes zijn van aandelen. Omdat het niet gaat om volwaardige aandelen worden ze niet verhandeld op de beurs zelf, maar intern bij de broker in kwestie. Dit hoeft in principe niet meteen significante nadelen met zich mee te brengen. Het enige punt dat hierbij uiteraard wel van toepassing is, is dat de transparantie een stukje minder is. Kan je daarmee leven? Dan kan fractionele aandelen kopen bij BUX Zero ervoor zorgen dat je ook met een bescheiden budget toch een zeer gevarieerde beleggingsportefeuille boordevol met topbedrijven kan samenstellen.

Fractionele aandelen kopen bij BUX Zero vanaf 10 euro

Het toegankelijke aspect van fractionele aandelen kopen bij BUX Zero wordt meteen duidelijk van zodra gaan we kijken naar het bedrag waarvoor er kan worden ingestapt. Bij deze broker is het dan ook reeds mogelijk om vanaf een bedrag van slechts 10 euro in te stappen in gerenommeerde bedrijven die over een duur aandeel beschikken. Denk hierbij aan:

  • Tesla;
  • Alphabet Inc. (Google);
  • Amazon;

Heel wat mensen willen graag investeren in één van bijvoorbeeld de hierboven aangehaalde bedrijven. Ze kunnen die investering echter niet doen simpelweg omdat de prijs van het aandeel te hoog ligt voor hun beschikbare budget. Dat is natuurlijk erg vervelend. Wel, fractionele aandelen kopen bij BUX Zero kan ervoor zorgen dat dit probleem de wereld wordt uitgeholpen. Zo kan jij perfect een mooie beleggingsportefeuille aanleggen boordevol met prachtige bedrijven.

Hoe werkt het precies?

Wanneer je in de app van BUX Zero een aandeel wenst aan te kopen zal je kunnen vaststellen dat je de kans krijgt om een order te plaatsen voor een bepaald geldbedrag. Het is reeds mogelijk om dit te doen vanaf slechts 10 euro. Voor het bedrag dat je invoert zal je zoveel mogelijk fracties van een aandeel krijgen. Daarnaast kan je ook gewoon zelf aangeven hoeveel fractionele aandelen je wenst aan te kopen. Zo kan je aangeven dat je graag 0,1 of bijvoorbeeld 0,25 van een aandeel wenst aan te kopen.

Welke kosten betaal je voor fractionele aandelen kopen bij BUX Zero?

Ook voor fractionele aandelen kopen bij BUX Zero geldt dat je geen commissie zal moeten betalen. In plaats daarvan dient er wel een kleine FX-bijdrage te worden betaald. Het is aan te raden om altijd even de actuele tarieven van BUX Zero te controleren zodat je precies weet waar je op dit vlak rekening mee moet houden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *