Hoe werkt geld verdienen met ‘Crabada’?

De cryptomarkt biedt verschillende mogelijkheden aan om geld te verdienen. Dit geldt onder meer voor de zogenaamde play-to-earn games die gespeeld kunnen worden. Er zijn verschillende games die op dit vlak kunnen rekenen op een niet onbelangrijke populariteit. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan titels als Avaxtars, Yield Hunt en TaleCraft. Daarnaast is er ook de titel Crabada. Voor deze game geldt dat ze werd gelanceerd op de Avalanche blockchain. Wil jij ook graag te weten komen hoe je met deze videogame geld kan verdienen? Dan moet je zeker en vast even verder lezen!

Een eerste kennismaking met Crabada

Voor heel wat mensen zal meer dan waarschijnlijk gelden dat ze nog niet goed weten wat Crabada nu precies is. Het betreft hier een play-to-earn game die werd gelanceerd op de blockchain van Avalanche. In deze game ga je zoals de naam eigenlijk al een beetje aangeeft op avontuur met krabben. Naar deze krabben wordt verwezen als zijnde de Crabada. Het is mogelijk om met drie krabben het gevecht aan te gaan met een ander team.

Voor elke krab die is terug te vinden in Crabada geldt dat het (hoe kan het ook anders) een NFT is. Het is mogelijk om deze NFT te gebruiken, verbeteren en verhandelen. Voor het spel geldt dat ze gebruik maakt van twee verschillende tokens. Het gaat hierbij om:

  1. De $TUS token;
  2. De $CRA token;

Voor beide tokens geldt dat het mogelijk is om ze te verdienen tijdens het spelen van het spel. Verderop deze pagina zullen we hier uiteraard nog uitgebreid op terug komen.

Crabada verhandelen op de marktplaats

Zoals hierboven reeds aangegeven geldt voor alle Crabada dat ze een NFT zijn. Dit zorgt ervoor dat er uiteraard een locatie is vereist waar je kan handelen in deze NFT’s. Deze locatie is de Crabada Marketplace. Het is voor elke deelnemer aan het spel mogelijk om op deze marktplaats één of meerdere Crabada aan te bieden. Voor de handel in deze NFT’s wordt gebruik gemaakt van de $TUS token. Op het moment dat je beslist om een dergelijke NFT op de marktplaats aan te gaan bieden dien je wel rekening te houden met bepaalde transactiekosten. Deze transactiekosten bedragen op moment van schrijven 3,85 procent. Voor de kopers geldt dat er geen transactiekosten zijn verschuldigd.

Geld verdienen met Crabada, hoe gaat het in zijn werk?

Er worden door het videospel Crabada verschillende mogelijkheden aangeboden om geld te verdienen. We maken daarbij een onderscheid tussen bijvoorbeeld een mining expedition en een looting mission. Bovendien spreekt het voor zich dat je ook geld kan verdienen door het aanbieden van je NFT’s op de marktplaats van het spel. In ieder geval, de onderstaande informatie laat je ontdekken hoe geld verdienen met crypto ook voor jou mogelijk wordt, simpelweg door het spelen van Crabada.

1.) Stuur je Crabada op Mining Expedition

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt om geld te verdienen met Crabada is door jouw team op Mining Expedition te sturen. Om op een dergelijke expeditie te kunnen gaan moet je jouw Crabada naar één van de beschikbare mijnen sturen. Bovendien is er daarvoor altijd een team vereist van minstens drie Crabada. Op het ogenblik dat je een dergelijk team samen hebt weten te stellen kan je een mijn selecteren en op expeditie vertrekken. Vervolgens dien je alleen maar te wachten tot jouw team klaar is met het harde werk in de mijn.

Voor elke expeditie geldt dat ze ongeveer vier uur duurt. Wanneer zo’n expeditie succesvol is afgerond zal je een beloning ontvangen. Die beloning bedraagt op moment van schrijven 3,75 CRA en 303,75 TUS. Het spreekt voor zich dat deze bedragen in de toekomst op eender welk moment kunnen veranderen.

2.) Plunder een mijn tijdens een looting mission

Een tweede manier om geld te verdienen met Crabada is door jouw team erop uit te sturen voor een heuse looting mission. Op het moment dat een mijn wordt bezet door een ander team is het mogelijk om deze te plunderen. Ook hiervoor geldt uiteraard dat je eerst een team samen zal moeten stellen die dit voor jou gaat regelen. Ook in dit geval moet jouw team uit drie Crabada bestaan. Voor het “aanvallen” van een mijn geldt dat dit aanzienlijk minder tijd in beslag neemt dan dat geldt voor een expeditie. Ondanks het feit dat er geen sprake is van een vastgestelde tijd kan je rekening houden met een vereiste tijdsduur van ongeveer 1 à 2,5 uur. Hoelang de missie precies zal duren is afhankelijk van de persoon die bezig is in de mijn. Voor hem (of haar) is het namelijk ook mogelijk om versterkingen te sturen. Het plunderen zal dan gevoelig meer tijd in beslag gaan nemen.

Niet voor elke vorm van geld verdienen met Crabada geldt dat ze zonder risico is. Het risico dat je loopt bij een looting mission zorgt er in de praktijk voor dat je sowieso een bepaalde premie ontvangt. Deze premie bedraagt op moment van schrijven 0,3 CRA aangevuld met nog eens 24,3 TUS. Naast deze premie is het zo dat er voor plunderaars uiteraard nog heel wat meer kan worden verdiend. Slagen zij er namelijk in om een plundermissie correct af te werken? Dan ontvangt men daarvoor zomaar even 65 procent van de beloningen van de mijnbouwer.

3.) Verhuur je krabben aan andere spelers

In de herberg van het spel is het ook mogelijk om de Crabada te verhuren. Door een Crabada te huur aan te bieden help je andere spelers om hun team compleet te krijgen. Vervolgens zullen ze jou uiteraard betalen voor de diensten die je Crabada leveren. Belangrijk om weten is dat je verhuurde Crabada altijd ongedeerd terug zullen keren. Let wel, er worden door de herberg kosten in rekening gebracht voor de huur. Deze kosten bedragen op moment van schrijven 10 procent.

4.) CRA staking

De vierde mogelijkheid om geld te verdienen met Crabada heeft betrekking tot het staken van de CRA governance token. Voor elke 50 CRA die je beslist om te staken geldt dat je wekelijks 1 extra CRA zal ontvangen. Voor deze CRA-token geldt dat ze in de praktijk ook kan worden gebruikt om dingen op het platform vrij te spelen. Zo is het mogelijk voor spelers zonder CRA om drie verschillende teams te maken. Voor spelers die over minstens 250 CRA beschikken geldt dat ze een extra team kunnen maken om in te zetten.

Wat moet je weten over de Crabada NFT’s?

Voor de Crabada geldt dus dat ze een zogenaamde NFT zijn. Dat kan handig zijn voor het breeden. Het is immers zo dat je over de mogelijkheid beschikt om jouw Crabada sterker te maken. Het breeden van je Crabada is echter niet iets wat je zomaar even in één, twee, drie kan doen. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat er sprake is van verschillende rassen en klassen.

Voor de opzet van Crabada geldt dat ze een beetje doet denken aan de zogenaamde Cryptokitties. Dit is één van de eerste videogames waarin gebruik werd gemaakt van NFT’s. In totaal is het mogelijk om een keuze te maken uit acht verschillende klassen. Voor elke Crabada geldt bovendien dat ze beschikt over zes lichaamsdelen. Voor elk lichaamsdeel geldt dat ze een bepaalde invloed heeft op niet alleen de attributen, maar ook op de vaardigheden.

Met bovenstaande ben je er nog altijd niet volledig. Het is immers zo dat er binnen elke klasse ook sprake is van acht verschillende rassen. Deze rassen zullen een (extra) belangrijke rol gaan spelen bij toekomstige updates in het spel. Dit niet in het minst omdat de gevechtsvaardigheden door het ras worden bepaald. In het tweede kwartaal van 2022 zou overigens PvP worden geïntroduceerd. Wil je de beschikking hebben over een evenwichtig team? Dan zal je altijd rekening moeten houden met de verschillende eigenschappen waar jouw Crabada over dienen te beschikken. Dat maakt deze videogame eigenlijk (verrassend) strategisch.

Conclusie; hoe interessant is crypto verdienen met Crabada?

Geld verdienen met crypto is tegenwoordig op meer verschillende manieren mogelijk dan ooit in het verleden het geval was. De zogenaamde play-to-earn games schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Crabada is een vermakelijke videogame die je als speler verschillende mogelijkheden biedt om geld te verdienen met crypto. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk altijd de vraag of de game zich staande zal weten te houden tussen de concurrenten. Om dat voor mekaar te krijgen zal het spel zich in ieder geval moeten blijven ontwikkelen. Dat is iets wat, afgaande op de roadmap die op moment van schrijven bekend is gelukkig goed geregeld blijkt te zijn. Hou er bij het spelen van een dergelijke play-to-earn game in ieder geval altijd rekening mee dat het geld dat je kan verdienen sterk wordt bepaald  door de koers van de tokens die je kan verdienen. Ook hier zal je dus zeker aandacht aan willen besteden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *