Eenvoudig jouw wisselgeld beleggen met Peaks

Bijzonder veel mensen zijn door de jaren heen op zoek gegaan naar mogelijkheden om op een toegankelijke manier te beginnen met beleggen. Voor heel wat mensen geldt nog steeds dat ze vermoeden dat beleggen over een zeer hoge instapdrempel beschikt. Dat was vroeger inderdaad het geval, maar de tijden zijn inmiddels (gelukkig) veranderd. Vandaag de dag is het dan ook zo dat je bijvoorbeeld gebruik kan maken van een mobiele applicatie als Peaks. Deze app maakt het op verschillende manieren mogelijk om eenvoudig en snel in te stappen in fondsen. Zou jij ook graag willen ontdekken hoe je bijvoorbeeld je wisselgeld kan beleggen met Peaks? Raadpleeg dan zeker even de onderstaande informatie.

Wat is Peaks?

Peaks is een mobiele applicatie die het voor mensen eenvoudiger mogelijk moet maken om hun eerste stappen te zetten in de wondere wereld van het beleggen. Dit doet ze op verschillende manieren:

  1. Het beleggen kan gebeuren zonder dat er daarvoor ook maar enige kennis is vereist;
  2. Je kiest volledig zelf het risicoprofiel dat het best bij je past;
  3. Het is perfect mogelijk om in te stappen met (zeer) kleine bedragen;

Peaks laat je als gebruiker een keuze maken uit in totaal vier verschillende portefeuilles. Op deze manier kan je volledig zelf bepalen hoeveel risico je precies wenst te lopen. Een hoger risico vergroot natuurlijk de kans op verlies, maar het maakt ook de potentiële rendementen die behaald kunnen worden meteen een stuk hoger. Dit is echter wel iets om altijd rekening mee te houden. Je wisselgeld beleggen of andere bedragen beleggen met Peaks is niet zonder risico.

Gratis een account aanmaken bij Peaks

Bovenstaande lijkt misschien in eerste instantie een beetje te mooi om waar te zijn. Toch is het wel degelijk waar. Bovendien geldt in de praktijk dat het voor iedereen mogelijk is om volledig gratis een account aan te maken bij Peaks. Wel moet je er rekening mee houden dat er op andere manieren wel bepaalde kosten worden aangerekend. Dat is echter volledig normaal. Het spreekt voor zich dat Peaks ook op een bepaalde manier geld moet verdienen om haar diensten te kunnen aanbieden. Met welke kosten je rekening moet houden ontdek je verder op deze pagina.

Waarom zou je, je wisselgeld beleggen?

Voor menig aantal mensen geldt nu ongetwijfeld dat ze zich afvragen waarom ze er nu precies voor zouden moeten kiezen om hun wisselgeld te gaan beleggen. De reden daarvoor is eigenlijk best voor de hand liggend. Heel wat mensen hebben er tegenwoordig geen enkel idee meer van hoe snel de hoeveelheid aan wisselgeld die ze ontvangen kan oplopen. Dat kan ook moeilijk anders ,want we betalen tegenwoordig steeds minder vaak cash en vooral veel vaker elektronisch. Door telkens de betalingen die je doet af te ronden tot op de volgende euro zal je kunnen vaststellen dat je reeds behoorlijk snel een aardig bedrag kan verzamelen. Dat bedrag beleggen kan je vermogen op termijn dan ook zeker doen toenemen.

Met welke kosten moet je bij Peaks rekening houden?

Het aanmaken van een account bij Peaks is dus om te beginnen volledig gratis. Betekent dit dat je voor het beleggen van je wisselgeld op deze manier helemaal geen rekening dient te houden met bepaalde kosten? Dat nu ook weer niet. Op moment van schrijven biedt Peaks haar gebruikers verschillende pakketten aan om een keuze uit te maken. Het gaat hierbij om:

  1. Start pakket voor 0,99 euro per maand + 0,5% per jaar;
  2. Compleet pakket voor 1,99 euro per maand + 0,5% per jaar;
  3. Premium pakket voor 4,99 euro per maand + 0,3% per jaar;

Het verschil tussen de bovenstaande pakketten is het aantal rekeningen waarover je beschikt. Voor één rekening heb je voldoende aan het start pakket. Wil je graag tot en met drie rekeningen hebben? Dan kies je voor het Compleet pakket. Tot en met vijf rekeningen is de keuze voor het Premium pakket vereist. Je moet er overigens rekening mee houden dat de pakketkosten en de variabele kosten niet de enige zijn die worden aangerekend. Daarnaast is het zo dat ook de standaard beleggingskosten die bij beleggen horen eveneens worden aangerekend. Denk hierbij dan concreet aan:

  • De fondskosten;
  • De zogenaamde spread;

Er zijn dus zeker wel bepaalde kosten waar je rekening mee moet houden op het ogenblik dat je gebruik wenst te maken van Peaks. Hier is Peaks zelf ook zeer transparant over. Op haar website is ook een interessante berekeningstool terug te vinden die je de mogelijkheid biedt om uit te rekenen met welke kosten je voor jouw situatie nu precies rekening moet houden.

Kan je ook meer beleggen dan enkel en alleen je wisselgeld?

Tot slot is het zo dat veel mensen die interesse hebben in Peaks zich de vraag stellen of ze nog meer kunnen beleggen dan alleen maar hun wisselgeld. Dat kan zeker. In totaliteit biedt Peaks 5 verschillende mogelijkheden aan om geld te beleggen in haar mobiele applicatie. Het gaat hierbij concreet om de volgende opties:

  1. Beleggen met wisselgeld;
  2. Het doen van periodieke, dagelijkse inbreng;
  3. Een éénmalige inbreng doen per maand;
  4. Meevallertjes laten beleggen wanneer ze zich voordoen;
  5. Een éénmalige inbreng doen;

Je wisselgeld beleggen is dus duidelijk niet de enige mogelijkheid waarover je beschikt met Peaks. Ook wanneer je op een zeer toegankelijke manier een groter bedrag wenst te beleggen biedt deze app je daar dus alle mogelijkheden toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *