Hoe kan je het COIN aandeel van Coinbase kopen?

Hoe kan je het aandeel van Coinbase kopen? Het is de vraag die veel (potentiële) investeerders zich stellen. De langverwachte beursnotering van het COIN-aandeel van Coinbase is op woensdag 14 april 2021 dan eindelijk een feit. Deze beursnotering heeft niet alleen heel wat opwinding  veroorzaakt bij crypto-investeerders, maar ook bij de traditionele beleggers. Dat is best bijzonder. Het is dan ook voor het eerst in de geschiedenis dat een crypto gerelateerd bedrijf er voor heeft gekozen om de stap te zetten naar één van de reguliere beurzen. Ben jij ook geïnteresseerd in het aankopen van het aandeel van Coinbase? Dan vertellen we je op deze pagina graag hoe je daarvoor te werk kan gaan!

1.) Het aandeel van Coinbase kopen op de NASDAQ

De eerste mogelijkheid om in het bezit te komen van het COIN-aandeel van Coinbase is natuurlijk deze aankopen op de Amerikaanse NASDAQ-beurs. Vanaf 14 april 2021 om 15h30 Nederlandse & Belgische tijd is het mogelijk om het aandeel op de beurs aan te kopen. De referentieprijs voor het aandeel bedraagt 250 dollar. Wat de koers vervolgens gaat doen valt uiteraard nog af te wachten. Het aankopen van dit aandeel zal mogelijk zijn bij een groot aantal verschillende brokers. Voor Nederlandse & Belgische beleggers is het onder meer een mogelijkheid om dit aandeel aan te kopen via DeGiro. Ook andere brokers waaronder bijvoorbeeld eToro zullen het aandeel ongetwijfeld in hun aanbod opnemen.

2.) Investeren in de synthetische versie van COIN bij Binance

Voor traditionele investeerders geldt uiteraard dat ze voor het aandeel van Coinbase kopen wellicht zullen kijken in de richting  van de NASDAQ. Hier kan men dan ook meteen in het bezit komen van het “echte” aandeel. Er bestaat echter nog een alternatieve investeringsmogelijkheid. Binance heeft namelijk eerder reeds tokenized aandelen gelanceerd. Het eerste aandeel waar het bedrijf voor koos was deze van de autofabrikant Tesla. De lancering hiervan betekende meteen het startschot voor de komst van naar verwachting nog heel wat meer aandelentokens.

Ook het COIN-aandeel krijgt dus een synthetische variant op Binance. De synthetische variant zal later vandaag verschijnen wanneer het echte aandeel van Coinbase op de NASDAQ is gelist. De specifieke tijd waarop dit zal gebeuren is momenteel nog niet bekend. Voor de kleinere investeerders kan deze optie wel zeer interessant zijn. Op deze manier krijgen ze namelijk de mogelijkheid om te beleggen in een fractie van het Coinbase aandeel.

Mocht de COIN-aandelentoken het even goed doen als de Tesla-aandelentoken staat er best wat moois in het verschiet. Voor deze laatste geldt namelijk dat ze er in slaagde om binnen de drie dagen na listing een handelsvolume te realiseren van maar liefst 6,7 miljoen dollar. In ieder geval lijkt er weinig twijfel over te bestaan dat ook Binance haar graantje van de Coinbase beursgang zal meepikken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *