Meta-aandeel stijgt stevig in nabeurs na bekendmaking kwartaalresultaten

Dat het een razend belangrijke week is op de beurs hoeft wellicht niet meer te worden aangehaald. Ook vandaag was het weer uitkijken naar enkele klappers die hun kwartaalcijfers bekend zouden gaan maken. Er werd door beleggers onder meer met een bang hart gekeken in de richting van Meta, het moederbedrijf van het social media platform Facebook. Inmiddels zijn die resultaten bekend en die hebben beleggers schijnbaar gerustgesteld. Het Meta-aandeel steeg in de nabeurs dan ook met meer dan 20 procent. Ondanks de geruststelling onder beleggers waren de cijfers toch niet zo bijzonder rooskleurig.

2,87 miljard gebruikers

In het eerste kwartaal van dit jaar slaagde Meta erin om dagelijks 2,87 miljard gebruikers te bereiken. Dat is een stijging van 6 procent in vergelijking met een jaar geleden. Ook de omzet liet een groei optekenen. De omzet groeide naar 27,91 miljard dollar. Dit is omgerekend zo’n 26,43 miljard euro. De omzetgroei valt daarmee lager uit dan de vooropgestelde verwachtingen van analisten. Toch is er nog steeds sprake van een omzetgroei van zo’n 7 procent in vergelijking met vorig jaar. Minder goed nieuws was er voor de netto-inkomsten. Deze daalden namelijk met 21 procent ten opzichte van vorig jaar.

Zuckerberg: “Trots op onze diensten”

De kwartaalcijfers van Meta werden (uiteraard) toegelicht door topman Mark Zuckerberg. Hij gaf in zijn toelichting aan dat meer mensen gebruikmaken van de diensten van Meta dan ooit in het verleden het geval was. Hij stelde dan ook trots te zijn dat de diensten van het bedrijf mensen van over de hele wereld van dienst kunnen zijn.

Tegelijkertijd verwees Meta ook naar de ontwikkelingen in verband met de Trans-Atlantische gegevensoverdracht. Het bedrijf benadrukte dat er zou worden gewerkt aan een politiek akkoord. In eerdere verklaringen benadrukte Meta reeds uitvoerig dat de stopzetting van de gegevensoverdracht een verwoestende impact zou hebben op het bedrijf. Voor Meta geldt dan ook dat ze voor een zeer groot deel afhankelijk is van de verwerking van gebruikersgegevens. Dit niet in het minst voor het gericht kunnen aanbieden van online advertenties.

Meta-aandeel stijgt meer dan 20% in nabeurs

Ondanks het feit dat de kwartaalcijfers niet over de hele lijn weten te overtuigen en de traagste omzetgroei werd geboekt sinds de beursgang zijn beleggers duidelijk gerustgesteld. Dat bleek ook uit de nabeurs. Daarin steeg het Meta-aandeel met meer dan 20 procent. Ondanks deze stijging is er nog steeds sprake van een stevige daling sinds het begin van het jaar. Op moment van schrijven noteert de koers YTD dan ook nog steeds meer dan 48 procent lager.

Bron: Google

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *