Ook Tesla kondigt aandelensplitsing aan

Eerder dit jaar hebben verschillende grote beursgenoteerde bedrijven reeds bekend gemaakt dat ze een aandelensplitsing door zullen voeren. Het gaat hierbij niet alleen op Alphabet, het moederbedrijf van zoekgigant Google, maar ook om Amazon. Nu mag er nog een andere grote naam in dit rijtje worden geplaatst. Ook autofabrikant Tesla heeft namelijk bekend gemaakt dat het haar aandelen gaat splitsen. Alles wat je moet weten over de aankomende Tesla aandelensplitsing laten we je graag ontdekken hier in dit blogartikel!

Nieuwe monsterfabriek in Duitsland

Het lijkt Tesla momenteel weer voor de wind te gaan. Recent opende het bedrijf namelijk nog haar monsterfabriek in Duitsland. Dat is de eerste fabriek van het bedrijf op Europees grondgebied. Het spreekt voor zich dat dit ervoor heeft gezorgd dat de Amerikaanse autobouwer op een veel eenvoudigere manier de Europese markt kan bedienen. De opening van de fabriek bezorgde het aandeel ook een stevige impuls op de beurs. Anderzijds was er ook minder goed nieuws. De fabriek waar het bedrijf over beschikte in het Chinese Shanghai is namelijk ondertussen gesloten.

Tesla aandelensplitsing

Het goede nieuws heeft ervoor gezorgd dat het Tesla aandeel een behoorlijke nieuwe impuls heeft gekregen. Deze heeft ervoor gezorgd dat het aandeel momenteel noteert tegen een koers van ongeveer 1.100 dollar. Dat is op zich niet zo’n hoge koers. Het is dan ook vooral uitkijken naar de exacte splitsingsverhouding. Deze werd tot dusver nog niet bekend gemaakt. De aangekondigde aandelensplitsing dient ook nog te worden goedgekeurd door de algemene vergadering, maar dat lijkt eerder een detail te gaan worden.

Tesla

Waarom kiest Tesla voor een aandelensplitsing?

Toen het nieuws van de aandelensplitsing bekend raakte reageerden investeerders daar meteen behoorlijk positief op. Reeds in de voorhandel steeg het aandeel van Tesla dan ook met om en bij de 4 procent. Ondanks het feit dat de huidige koers van ongeveer 1.100 dollar voor veel investeerders niet onoverkomelijk is spreekt het voor zich dat ze tegelijkertijd voor de wat kleinere belegger ook niet echt meer als betaalbaar kan worden bestempeld. Het doorvoeren van een Tesla aandelensplitsing zou er dan ook voor kunnen zorgen dat het aandeel voor zeer veel potentiële investeerders een flink stuk betaalbaarder zal worden.

Voor alle duidelijkheid, wanneer er een aandelensplitsing wordt doorgevoerd verandert dat helemaal niets aan de waarde van de onderneming in kwestie. Dit omwille van het feit dat de totale waarde niet wordt aangetast. Alleen de waarde per aandeel zal dalen. Een aandelensplitsing wordt doorgaans doorgevoerd nadat er een sterke aandelenrally heeft plaatsgevonden. Het kan door de markt bovendien worden bestempeld als een duidelijk signaal dat het bedrijf ook in de aankomende periode een niet onaanzienlijke groei blijft vooropstellen. Een splitsing wordt in de praktijk niet zelden gevolgd door een sterke vraag naar het aandeel in kwestie.

Tweede Tesla aandelensplitsing in evenveel jaar tijd

Het splitsen van aandelen is lange tijd een zeldzaam fenomeen geweest. De snelgroeiende technologiemarkt zorgt er echter op dit ogenblik voor dat steeds meer bedrijven een dergelijke stap ondernemen. Sterker nog, voor Tesla is het reeds de tweede aandelensplitsing in evenveel jaar tijd. In augustus 2020 werd er door het Amerikaanse bedrijf bijvoorbeeld nog een 5-voor-1 aandelensplitsing doorgevoerd. Sindsdien is de aandelenkoers meer dan verdubbeld waardoor investeerders een zeer mooi rendement hebben weten te behalen. Hoe de volgende splitsing precies zal worden voltrokken is momenteel nog niet bekend. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *