Cryptomarkt ondergaat stevige correctie

Het bloed loopt door de straten… We kunnen het eigenlijk niet beter verwoorden dan dit. Nagenoeg de volledige cryptomarkt is getroffen door een stevige correctie. De volledige top 10 kleurt dan ook bloedrood. Coins die het de laatste tijd uitstekend hebben gedaan zien een groot deel van de gerealiseerde winst in rook opgaan. Zelfs Ethereum die het de voorbije dagen werkelijk uitstekend deed en zelfs Bitcoin achter zich liet laat een stevig verlies optekenen. Dit verlies geldt overigens niet alleen voor de laatste 24 uur. Ook de cijfers van de voorbije 7 dagen duiken door de correctie met ongeveer 10 procent in het rood. Is de bullmarkt over of is dit gewoon een (stevige) correctie op de weg naar boven?

Cryptomarkt top 10 kleurt donkerrood

Traditioneel gezien  beginnen we een overzichtje als deze natuurlijk altijd met de top 10 cryptocurrencies van de cryptomarkt. Wanneer we dat doen merken we in eerste instantie op dat de correctie Bitcoin terug onder de 50.000 dollar heeft geduwd. Op moment van schrijven is er nog sprake van een correctie van ongeveer 10,4 procent over de voorbije 24 uur.

Wanneer we de cijfers van de voorbije zeven dagen bekijken zien we een totaalverlies van zo’n slordige 21,4 procent. Daarmee komt er meteen ook een einde aan de prachtige stijging die Bitcoin de laatste tijd heeft neergezet. De vraag is alleen is dit wel echt het einde?

Niet alleen Bitcoin heeft stevige verliezen geleden. Ook de topper van de voorbije tijd Ethereum is behoorlijk onderuit gegaan. Zij laat een correctie optekenen over de voorbije 24 uur van ongeveer 11 procent. Daardoor wordt ook het rendement over de voorbije zeven dagen negatief. Over die termijn zakte Ethereum met ongeveer 10 procent in waarde. Voor Binance Coin, de huidige nummer drie in de Top 10 van cryptocurrencies geldt een correct over de voorbije 24 uur van 11,9 procent.

Ook NEO hard onderuit na stevige winst

Het Chinese NEO verraste de voorbije weken zowel vriend als vijand door een behoorlijke stijging te laten optekenen. Ook deze coin wordt nu behoorlijk afgestraft. Ze heeft dan ook een daling over de voorbije 24 uur laten optekenen van zo’n slordige 16,6 procent. Dit duwt ook de koers van de voorbije 7 dagen in het rood. Van de behaalde winst over deze periode blijft met een negatief rendement van 0,8 procent helemaal niets meer over.

Correctie treft ook razend populaire altcoin VeChain

Niet alleen de top 10 is stevig geraakt door de correctie. Dat geldt eigenlijk ook voor enkele van de meest populaire altcoins die zich (nog) buiten de top 10 bevinden. Een bekend voorbeeld hiervan is natuurlijk VeChain. Er is de voorbije tijd ongelofelijk veel gezegd en geschreven over deze cryptovaluta, maar ook zij ontspringt de dans niet. VeChain en haar VET-token kreeg een stevige klap te verduren over de voorbije 24 uur en viel dan ook zo’n slordige 22,7 procent terug. Dit duwt ook haar rendement over de voorbije week onder nul. Op moment van schrijven staat ze dan ook op een negatief rendement van ongeveer 4,3 procent.

Is de bullrun op de cryptomarkt over?

Meteen duiken bij een marktcorrectie of marktcrash als deze berichten in de traditionele media op die wijzen op het einde van de bullrun. Ondanks het feit dat de stevige correctie natuurlijk heel wat koersen aardig heeft teruggebracht lijkt er volgens ons nog niet meteen reden te zijn voor paniek. De enorme stijgingen die de voorbije weken en maanden zijn gerealiseerd moesten op een zeker ogenblik dan wel leiden tot een terugval… wat nu dus is gebeurd. Volgens ons is de top van de bullmarkt nog niet bereikt en kan de huidige correctie voor veel investeerders mogelijks dienst doen als interessant instapmoment. Doe echter zoals steeds uiteraard zelf je eigen onderzoek vooraleer een (nieuwe) investering te doen in de cryptomarkt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *