Samsung kondigt crypto wallet aan voor Samsung Galaxy S22

Er zijn nog zekerheden in het leven. Eén van die zekerheden is dat ’s werelds grootste fabrikanten van  smartphones, zijnde Samsung en Apple (uiteraard) elk jaar opnieuw met een nieuw vlaggenschip op de proppen komen. Dat is ook nu niet anders. Voor het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S22 geldt dat ze gebruikers de mogelijkheid zal bieden om cryptocurrencies op te slaan op hun smartphone. Dat is natuurlijk op zich niet zo bijzonder. Je kan er op  vandaag immers reeds voor kiezen om een bepaalde wallet op je smartphone te installeren die dit ook mogelijk maakt. Voor de Samsung Galaxy S22 geldt echter dat ze standaard over de mogelijkheid zal beschikken om crypto op te slaan. Dat is wel een verschil.

Opslag van verschillende digitale producten

De aankondiging van de ingebouwde wallet voor de Samsung Galaxy S22 gebeurde tijdens een virtueel evenement dat door Samsung werd georganiseerd. Het evenement luisterde naar de naam ‘Unpacked 2022’. De aankondiging van de aanwezige wallet op de S22 was slechts één hoogtepunt. Deze wallet zal het mogelijk maken om verschillende digitale producten op te kunnen slaan. Het gaat hierbij dan concreet om:

  • ID-gegevens waaronder je rijbewijs en identiteitskaart;
  • De gegevens van je creditcards;
  • Vliegtickets die je hebt geboekt;
  • Vaccinatiebewijzen;

Het is dus zeker niet zo dat de aanwezige wallet zich louter en alleen zal richten op het opslaan van cryptocurrencies. Die mogelijkheid zal dus echter wel degelijk aanwezig zijn.

Knox Vault techniek

Om ervoor te zorgen dat de opslag van de digitale producten en / of gegevens op een echt veilige manier kan gebeuren wordt er door Samsung gebruik gemaakt van de zogenaamde Knox Vault techniek. Het betreft hier een chip welke zich buiten de primaire processor bevindt waar de Samsung Galaxy S22 over beschikt. De chip zorgt ervoor dat gevoelige informatie wordt geïsoleerd en vervolgens op een encryptische manier kan worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat onder meer de private keys van je cryptovaluta’s veilig opgeslagen kunnen worden.

Wat met de belangrijkste concurrent van Samsung, namelijk Apple?

Zoals reeds aangegeven is het kunnen opslaan van cryptovaluta’s op je smartphone zeker niet nieuw, in tegendeel. Dit is reeds enige tijd mogelijk, alleen moest je daarvoor wel telkens een externe applicatie downloaden. Dat zou met de Samsung Galaxy S22 dus niet langer een vereiste zijn. Daarnaast is het uiteraard ook uitkijken naar wat de belangrijkste concurrent Apple dit jaar zal doen. Zij heeft de lippen tot dusver altijd stevig op elkaar gehouden met betrekking tot de lancering van een eigen wallet voor cryptovaluta’s. Wel is bekend dat Apple werkt aan iets wat ze zelf “Tap to Pay” noemt.

De Tap to Pay betaalmodule moet het mogelijk maken om contactloos betalingen met creditcards uit te voeren. Dit staat uiteraard niet gelijk aan het rechtstreeks betalen met crypto, maar op deze manier wordt het wel mogelijk gemaakt om bij duizenden winkeliers in onder meer de Verenigde Staten met crypto te betalen. Dit uiteraard als gevolg van het feit dat verschillende partijen waaronder bijvoorbeeld Crypto.com uitpakken met een eigen “crypto creditcard”. Voor deze partij geldt dat ze hiervoor een overeenkomst heeft afgesloten met het bedrijf Visa.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *