WeTransfer trekt dan toch niet naar de beurs

Eerder raakte bekend dat het bedrijf WeTransfer naar de beurs zou trekken. De beursgang zou voltrokken worden op de Euronext Amsterdam, maar dat plan is ondertussen in de koelkast beland. Het techbedrijf heeft laten weten de keuze te hebben gemaakt om haar beursgang toch maar uit te stellen. Dit omwille van de slechte marktomstandigheden waar op dit moment sprake van is. Het bedrijf heeft benadrukt dat er de  voorbije week wel sprake was van substantiële belangstelling onder beleggers. Echter was die belangstelling blijkbaar toch niet voldoende om de beursgang te laten doorgaan.

We hebben de keuze gemaakt om onze publieke notering niet door te laten gaan als gevolg van de volatiele marktomstandigheden. We blijven ons echter inzetten om aan de behoeftes van onze gebruikers tegemoet te kunnen komen.

Bovenstaande quote is afkomstig van de CEO van WeTransfer, namelijk Gordon Willoughby. Ongeveer een week geleden werd door WeTransfer nog bekend gemaakt dat het aandeel op de markt zou komen voor een introductieprijs van tussen de 17,50 en 20,50 euro. In totaal wou het bedrijf met de beursgang zo’n 125 miljoen euro ophalen. Uitstel hoeft uiteraard geen afstel te betekenen. WeTansfer zou er dan ook perfect later voor kunnen kiezen om alsnog richting de beurs te trekken. Dit dan hopelijk wanneer de omstandigheden voor een beursgang voor het bedrijf iets gunstiger zijn.

Afbeelding: Wetransfer.com

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *