Zweedse autofabrikant Polestar trekt via SPAC naar de beurs

De Zweedse fabrikant van elektrische auto’s Polestar trekt naar de beurs. Het merk, dat werd losgeweekt van Volvo Cars zou volgens verwachting kunnen rekenen op een beurswaarde van zo’n 20 miljard Amerikaanse dollar. Dat is omgerekend zo’n 17,1 miljard euro.

Polestar zal naar de beurs trekken door middel van een zogenaamde SPAC. Meer concreet zou het hierbij gaan om de SPAC Gores Guggenheim. Voor een SPAC geldt dat het eigenlijk gewoon een bedrijf is zonder activiteiten dat over een notering aan de beurs beschikt. Haar functie bestaat er dan ook louter en alleen in om een beursgang voor een ander bedrijf mogelijk te maken zonder dat deze zich iets hoeft aan te trekken van de standaard administratie die gepaard gaat met een gewone beursgang.

Dat nu het nieuws naar buiten komt dat Polestar naar de beurs trekt hoeft eigenlijk niet te verbazen. Voorbije zomer liet Hakan Samuelsson, de CEO van het automerk Volvo namelijk optekenen dat er wordt overwogen om Volvo Cars naar de beurs te brengen. Tegelijkertijd verschenen ook de geruchten over een mogelijke beursgang van Polestar. Nu deze laatste als eerste met het nieuws van een beursgang naar buiten is gekomen wordt verwacht dat ook Volvo Cars vrij snel zal gaan volgen.

Zhejiang Geely Holding Group

Zowel voor Polestar als voor Volvo Cars geldt dat ze eigendom zijn van de zogenaamde Chinese Zhejiang Geely Holding Group. Polestar kan internationaal rekenen op behoorlijk wat succes, in het bijzonder vanwege haar geheel elektrische Polestar 2. Voor dit type geldt dat ze volledig in China wordt gebouwd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *