Beursgang Coolblue tijdelijk uitgesteld

Eerder deze maand raakte bekend dat e-commercebedrijf Coolblue naar de beurs wou trekken. De beursgang zou er nog deze maand komen. Inmiddels werd echter het nieuws bekend gemaakt dat de beursgang van Coolblue wordt uitgesteld. Naar welke datum is momenteel niet bekend. Volgens het bedrijf komt deze beslissing er naar aanleiding van de onzekerheid op de financiële markten. Investeerders zouden volgens Coolblue op dit moment te weinig interesse of vertrouwen hebben in de beursgang van een e-commercebedrijf.

Uitgifte van nieuwe aandelen

Voor de beursgang van Coolblue zouden er nieuwe aandelen worden uitgegeven. Dit zou in totaal een bedrag moeten opbrengen van zo’n slordige 150 miljoen euro. Ook voor bestaande aandeelhouders geldt dat ze stukken zouden verkopen. De opbrengst zou vervolgens door het e-commercebedrijf worden gebruikt om een verdere groei te realiseren.

Terughoudend tegenover beursgangen in de e-commerce

In een reactie heeft Coolblue topman Pieter Zwart het volgende laten optekenen:

“De huidige onzekerheid op de financiële markten heeft als gevolg dat investeerders terughoudend zijn ten opzichte van beursgangen die gebeuren binnen de sector van de e-commerce.”

Een nieuwe datum waarop de beursgang dan wel plaats zou kunnen vinden werd voorlopig nog niet genoemd. Wel heeft Zwart nog benadrukt alle vertrouwen te hebben in de koers die het bedrijf op dit ogenblik vaart.

Personeelstekort

De voorbije week raakte ook het nieuws bekend dat Coolblue te maken zou hebben met personeelstekorten. Als gevolg hiervan zou er sprake zijn van problemen met betrekking tot zowel de distributie als de levering van pakketten. Om deze problemen het hoofd te kunnen bieden werd er inmiddels voor gekozen om de lonen op te schroeven. Dit zou echter als gevolg kunnen hebben dat de winst van het bedrijf onder druk komt te staan. Mogelijks dat ook dit wel een bepaalde invloed heeft gehad op de beursgang van Coolblue. Een winst die onder druk komt te staan zou er in de praktijk immers voor kunnen zorgen dat beleggers minder geld overhebben voor aandelen van het e-commercebedrijf. Of ook dat de beslissing heeft beïnvloed is echter niet duidelijk.

Bron afbeelding: Coolblue

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *