Allereerste Dogecoin roadmap ooit gepubliceerd

Er kunnen behoorlijk wat opvallende eigenschappen worden toegeschreven aan Dogecoin (DOGE). Eén van de meest opmerkelijke van deze kenmeren is echter nog wel het (tot voorheen) ontbreken van een zogenaamde roadmap. Veel mensen, in het bijzonder zij die nieuw zijn op de cryptomarkt, vergeten dat Dogecoin één van de oudste cryptocurrencies is  die er bestaan. Ze is zelfs ouder dan de nummer twee cryptovaluta Ethereum (ETH). Ondanks het feit dat er een bloeiende community schuilgaat achter de cryptomunt was het lange tijd zo dat er geen duidelijk toekomstperspectief voor bestond. Een zogenaamde roadmap ontbrak namelijk… tot nu. In dit artikel stellen we dan ook graag de inhoud van de allereerste Dogecoin roadmap aan je voor.

Eerste roadmap

Het is voor het eerst in maar liefst 8 jaar dat de ontwikkelaars van Dogecoin ervoor hebben gekozen om een roadmap te publiceren. In een update die werd geplaatst op de website van de Dogecoin Foundation staat te lezen dat het creëren van een bepaald nut van cruciaal belang kan zijn voor de toekomst van de meme-coin. Voor dit nut geldt dat ze werd onderverdeeld in vier verschillende subdoelen. Deze verschillende doelen moeten er samen voor zorgen dat:

  1. De bestaande community in stand wordt gehouden;
  2. Er extra gebruiksvlakken worden gecreëerd voor de toekomst;

Mogelijks hebben de ontwikkelaars zelf ingezien dat het tijd wordt om het project verder te gaan ontwikkelen. Dit niet in het minst omdat concurrerende meme-coins zoals bijvoorbeeld Shiba Inu (SHIB) over een duidelijke roadmap beschikken met alvast enkele stevige toekomstplannen en doelen. Dat ook de ontwikkelaars achter Dogecoin daar nu voor kiezen is in principe alleen maar als interessant te bestempelen. De vraag is nu natuurlijk wat de vier subdoelen zijn doe samen toekomstperspectief moeten geven aan het project. Deze stellen we graag hieronder aan je voor.

Nieuwe website moet visitekaartje worden van de meme-coin

In eerste instantie wordt er door de ontwikkelaars gewerkt aan een nieuwe website. De domeinnaam Dogecoin.com blijft uiteraard behouden, maar het volledige design gaat op de schop. Bovendien zal er ook een zogenaamde ‘Dogepedia’ verschijnen. Dit is een kennisdatabank die zal bestaan uit een groot aantal veel gestelde vragen evenals hun antwoorden over de populaire meme-coin.

Libdogecoin

Wanneer de website in een nieuw jasje is gestopt komt een tweede project op de proppen. Deze keer gaat het om de zogenaamde ‘Libdogecoin’ die men in het leven roept. Het betreft hier een soort van bibliotheek waar ontwikkelaars over de mogelijkheid beschikken om DOGE-compatibele producten te ontwikkelen. Dit bovendien zonder over diepgaandere kennis te moeten beschikken met betrekking tot de crypto-functies.

Dogecoin Standaard

Het derde project luistert naar de naam ‘Dogecoin Standaard’. De komst van Libdogecoin heeft reeds duidelijk gemaakt dat het team achter de cryptovaluta alles in het werk wil stellen om meer derde partijen bij het project te betrekken. Dat blijkt eveneens uit de introductie van de Dogecoin Standaard. Deze dient er immers voor te zorgen dat het voor ontwikkelaars eenvoudiger wordt om producten te bouwen op Dogecoin.

De introductie van de Gigawallet

Het vierde project luistert naar de naam ‘Gigawallet’. Het betreft hier een project waarmee ontwikkelaars over de mogelijkheid komen te beschikken om DOGE-transacties naadloos te kunnen integreren op hun platform. Dit vergelijkbaar met de manier waarop andere betalingsproviders te werk gaan. De ontwikkelaars hebben hierover gezegd dat deze projecten de weg vrij dienen te maken voor niet alleen betalingsproviders, maar ook game-ontwikkelaars evenals sociale platforms en retailers om DOGE te gaan ondersteunen.

Nog meer projecten op til

Bovenstaande klinkt reeds veelbelovend voor iedereen die Dogecoin (DOGE) een warm hart toedraagt en / of van plan is om er in te investeren. Er is echter nog meer. De roadmap vermeldt immers nog twee extra projecten. Het gaat hierbij om een voorstel om de overstap te maken naar het Proof of Stake algoritme (vergelijkbaar dus met Ethereum 2.0).

Daarnaast is er ook nog sprake van een samenwerking met een bedrijf. Hier is op moment van schrijven verder nog niets over bekend. De ontwikkelaars hebben aangegeven dat ze hier in de loop van het jaar 2022 meer details over zullen onthullen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *