Intel aandelen krijgen stevige klappen op de beurs

Vrijdag 22 oktober 2021 bleek een zwarte dag te zijn voor de Intel aandelen. De koers ging met meer dan 10 procent onderuit toen bekend raakte dat het bedrijf de omzetverwachting niet had weten te halen. Ondanks dit gegeven werden de winstverwachtingen wel gehaald. Bovendien koos het bedrijf er ook voor om haar winstverwachtingen voor het fiscale jaar 2021 te verhogen. De niet GAAP-winst per aandeel kwam uit op 1,71 Amerikaanse dollar. Deze overtrof de vooropgestelde consensus van analisten van 1,11 Amerikaanse dollar. Ook de GAAP WPA van Intel viel met 1,67 dollar hoger uit dan de vooropgestelde verwachtingen. Waar ging het dan precies fout? Bij de omzet. De omzet voor het kwartaal kwam uit op 18,1 miljard dollar. Dat is zo’n 170 miljoen dollar minder dan de vooropgestelde verwachtingen.

8,3 miljard dollar verwachte omzet voor kwartaal 4

Intel koos ervoor om haar verwachtingen voor fiscaal 2021 niet-GAAP WPA te verhogen van 4,80 naar 5,28 dollar. Dat is significant hoger in vergelijking met de gemiddelde Street voorspellingen van 4,11 dollar. Bovendien wordt voor het vierde kwartaal een omzet verwacht van om en bij het 8,3 miljard. Ook dit is wat hoger gelegen in vergelijking met de consensus (8,25 miljard) hetzij vrij beperkt. De winstverwachting voor het vierde kwartaal ligt ten slotte met 0,90 dollar wat lager dan de gemiddelde schatting van 0,94 dollar.

Goed moment om Intel aandelen te kopen?

Op moment van schrijven lijkt het ernaar uit te zien dat de Intel aandelen ondergewaardeerd zijn. Ze worden dan ook verhandeld tegen een potentieel interessante K/W ratio van om en bij de 11,10. Analisten hebben ondertussen reeds aangegeven dat de winst per aandeel van de leverancier in de aankomende vijf jaar kan groeien met gemiddeld 10 procent op jaarbasis. Daarnaast is het zo dat er ook sprake is van een dividendrendement op termijn van 2,78 procent. Dit alles zorgt ervoor dat de Intel aandelen zowel het overwegen waard kunnen zijn voor groei- als voor waardebeleggers. Doe uiteraard zoals steeds altijd grondig je eigen onderzoek vooraleer te investeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *